Follow by Email

Sidor

Summa sidvisningar

onsdag 5 oktober 2011

så kom det då ..

erkännandet...en bit på väg...
Skriv ut

38-åring erkänner Schymanmord

Publicerad 5 oktober 2011 - 10:48
Uppdaterad 5 oktober 2011 - 16:59
Den 38-årige Arvikabo, som för tio år sedan dömdes till livstids fängelse för mordet på Dan Schyman, har nu erkänt gärningen. Han dömdes mot sitt nekande och kroppen har aldrig återfunnits. 38-åringen begär att få sitt livstidsstraff tidsbestämt.
I julhelgen år 2000 blev Dan Schyman misshandlad och bortförd i bageutrymmet i en bil. Sedan dess är han försvunnen. Några månader senare greps 38-åringen. Han dömdes av Arvika tingsrätt till sex års fängelse för människorov och misshandel, trots att han nekade till brottet. Domen överklagades och i september 2001 skärpte hovrätten straffet och 38-åringen fick livstids fängelse för mord. Eftersom den mördade mannens kropp inte hittas byggde målet mycket på vittnesuppgifter.
Nu efter tio år i fängelse begär han att få sitt straff tidsbetämt och i ansökan till Örebro tingsrätt förnekar han inte längre gärningen. Men 38-åringen har inte velat berätta mer om omständigheterna kring Dan Schymans försvinnande och död.
Dan Schymans syster hoppas att erkännandet på sikt ska leda till att hon får svar på vad som hände brodern och var hans kropp finns.
- Egentligen vill jag inte att dom släpper ut honom alls och allra minst om han inte berättar vad dom har gjort med Dan.
Dans syster berättar att hon tänker på sin bror varje dag och hennes börda har förvärras av all ryktesspridning som har omgärdat broderns död.
- Om han berättar så kanske det kan släcka dom ryktena, avslutar hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar