Follow by Email

Sidor

Summa sidvisningar

fredag 4 november 2011

Älgfärsbiff med Kantarell

Ja det var fredagsmaten ...gjorde sista dagen på jobbet för i år..återkommer nästa , vi slutade vid 1 tiden...så då hann jag med att lägga lite extra tid på middagsmaten..så det blev älg...

vill du testa? gott blev det ....fann detta recept i en bok, håll tillgodo:

500g älgfärs
200 g kantareller
1/2 gul lök
salt, peppar
1/2 dl  ostronsås
2 msk maizenastärkelse
1  dl creme fraiche
1 ägg
GÖR SÅ HÄR :
 Stek kantareller och lök låt det kallna, blanda färsen med ägg,creme fraiche,ostronsåsen och majsstärkelsen salt och peppar rör ner svampblandningen forma till 8 biffar.

Stek ca 5 min på varje sida.

Senapssås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk maizena

GÖR SÅSEN :

Blanda grädde, vatten senap och buljongtärning i en kastrull koka upp och låt de sjuda i
ca 10 min.Blanda maizena med lite vatten och rör ner det i såsen.

1 kommentar: