Follow by Email

Sidor

Summa sidvisningar

måndag 5 december 2011

Första snön !!

Ja då kom den då..fast det var mest " damm "...
men lite stämmning inger det ju trota allt..bakade lite på eftermiddan..

Lussekatter & saffransskorpor :

Fann recept i Aftonbladet igår

Lussekatter ca 40 st
Raskdeg
5 dl vatten
75 g jäst
7 g ( 1 tsk ) salt
50 g ( 4 msk ) socker
10 g kardemumma (1.7 msk)
2 kuvert saffran
600 g vetemjöl (1 liter )

650 g ( 1.1 liter) vetemjöl
200 g (2,25dl) socker
225g smör
1 ägg till pensling

1. Raskdegen :Blanda till en slät deg jäst till dubbel storlek.
Tillsätt resten av vetemjölet,socker och smör.
Knåda till degen är slät och smidig.
Låt degen vila ca 20 min. under bakduk.

Baka ut ca 40 bullar låt jästa 30-40 min.
Pensla med ägg
225 g ca 8 min.

Tyckte det var lite väl mycket mjöl så jag tog nog bara hälften av 650 g..
Smakade helt underbart...


Testade viktväktarnas SAFFRANSSKORPOR

Ingredienser
 75 g sötmandel
100 g margarin
1 1/2 dl rörsocker
2 ägg
1 pkt saffran
5 dl vetemjöl
1 1/2 tik bakpulver
1 msk vaniljsocker
Gör så här :

Hacka mandeln grovt. Rör marg. r-socker poröst,
tillsätt ett ägg i taget.
Stöt saffran och en sockerbit i mortel, lös det med 1 msk vatten, blanda ner i äggsmeten.
Blanda mandel, mjöl, bakpulver & vaniljsocker, rör ner detta i smeten.

Ta upp degen på bakbord dela i 4 delar och rulla till längder.
lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till.

200 g mitt i ugnen ca 10 min.
Skär längderna i  sneda bitar och vänd upp snittytan.
Rosta i ugn 175 g ca 10 min. vänd skorporna efter halva tiden


Saffransskorpor

35 stycken 2 ProPoints / bit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar